Belhospice humanitarni bal

Tamara Mihailović – Veče humanosti na Belom dvoru. Datum: 9. septembar 2023. godine

U subotu, 9. septembra 2023. godine sa poćetkom od 19h održan je Humanitarni bal  pod nazivom “Tamvaj zvani NADA”.

Ova svečanost priređena je u prelepom zdanju Beli dvor, u Beogradu. 

Moje učešće u ovoj fantastičnoj manifestaciji bilo je u vidu donatorsva i moje umetničko delo Božuri (engl. Peonies) je bilo deo izložbenog prostora. 

Šta je BELhospice?

BELhospice je prva specijalizovana dobrotvorna organizacija u Srbiji koja pruža palijativno zbrinjavanje pacijentima sa malignim bolestima u progresivnom stadijumu, u terminalnim fazama bolesti.

Palijativno zbrinjavanje je pristup koji poboljšava kvalitet života pacijenta i porodice, suočavajući se sa problemima koji prate bolesti koje ugrožavaju život.

 

“Mi verujemo da je palijativno zbrinjavanje ljudsko pravo. Naša vizija je da svi onkološki pacijenti u Srbiji, u uznapredovalim fazama bolesti, imaju pristup adekvatnom palijativnom zbrinjavanju kako bi im se umanjila patnja i sačuvalo dostojanstvo.”

 

BELhospice Centar za palijativno zbrinjavanje
i palijativnu medicinu nalazi se na Zvezdari u Beogradu.

BELhospice takođe pruža usluge pomoći porodicama kroz savete i razgovore, pa vas pozivam da se upoznate sa njihovim radom kroz njihov sajt i društvene mreže.

Belhospice_tamaramihailovic_peonies1
Belhospice_tamaramihailovic_peonies2
Belhospice_tamaramihailovic_peonies3
Belhospice_tamaramihailovic_peonies4

Poziv da budem donator

Za mene je ovo predivan poziv, jer ne samo da sam iznova donator za nešto lepo i humano, nego je ova humanitarna misija ono što je od izuzetne važnosti za celokupno naše društvo. 

Palijativna nega je potrebna pacijentima u terminalnim fazama bolesti, onda kada porodice postaju nemoćne u svim naporima da pomognu voljenima. Kao neko ko je nedavno osetio svu razarajuću snagu te nemoći, poziv da budem donator ovog humanitarnog bala je nešto što je moje srce ispunilo ljubavlju i zahvalnošću. 

Noć koja je ispunila svoju misiju

Tokom 13. BELhospice bala “Tramvaj zvani NADA” prikupljeno je  ‪153.200‬ EUR za bolji kvalitet života odraslima obolelim od kancera i deci sa dijagnozom neizlečivih bolesti.

Do novih misija i humanosti na delu, pozivam sve da malim ili velikim doprinosima, a pre svega dobrotom i lepom namerom menjaju svet oko sebe…

UKOLIKO ŽELITE DA SE BLIŽE INFORMIŠETE O RADU BELHOSPISA POSETITE LINK KA NJIHOVOM VEB-SAJTU

BELHOSPICE

Izvor fotografija: BELhospice humanitarno veče

BUDIMO U KONTAKtu

– Zapratite me na društvenim mrežama na kojima svakodnevno objavljujem novosti,

– Pošaljite mi e-mail sa direktnim pitanjima o mojim delima i moj tim i ja ćemo biti tu da, u najkraćem roku, damo sve detaljne informacije.

Zapratite me na mrežama

Tu su uvek nove objave, moje misli i inspiracije. Kliknite na linkove i zapratite me da biste uvek bili u toku.

TAMARA MIHAILOVIĆ